Emil Gilberg

Emil Gilberg

Jag jobbar i en arbetsgrupp med bra driv. Alla ges möjlighet att glänsa och vi tar gemensamma beslut.

Beskriv vad som är det bästa med ditt jobb!
- Det är ett givande och bra jobb med stor gemenskap. Man får en närhet till ungdomarna och får ta en stor del av deras liv. Det är det som driver mig, har jag märkt.

Jag jobbade i tidigare i byggbranschen, men på grund av en skada var jag tvungen att prova ett nytt jobb och kände direkt att jag hamnat rätt.

Vad ger dig arbetsglädje?

- Jag är en energisk person och här får jag visa vad jag går för. Min chef ger mig ansvar och visar mig tillit, vilket så klart är kul. Vi är åtta personer i arbetslaget och jag är en social person som trivs jättebra i den här gruppen.

Hur gör du skillnad/avtryck genom ditt arbete?

- Genom att få ungdomarna att bli självständiga och fungera i samhället. Att bidra till att de får en fungerande vardag, att det funkar med skola och fritid, att de får ett socialt sammanhang.

Söderhamnarna är våra kunder, hur möter du dem i din vardag?

- De jag finns till för finns ju här, på boendet. För dem är jag ju som en förälder. Det är även mycket kontakter med andra som finns i nätverket kring ungdomarna, bland annat skolan, sjukvården, föreningar och socialtjänsten.

Vad är värdefullt för dig i din vardag?

- I mötet med ungdomarna är det absolut att ge dem en bra vardag. Att ge dem individuellt stöd, och det kan ju vara väldigt olika. Den ena behöver stöd med skolarbetet medan den andre vill ha hjälp med att komma i kontakt med någon förening.

Hur är du med och påverkar utvecklingen på din arbetsplats? Hur arbetar ni tillsammans i din arbetsgrupp för att utveckla verksamheten?

- Vi får regelbundet handledning och har täta arbetsplatsträffar. Det är ett bra forum där vi är väldigt öppna och det leder till utveckling.

Vad innebär delaktighet för dig?

- Öppen kommunikation i rätt forum, där alla får göra sig hörda. Vår arbetsgrupp och vår enhetschef har ett väldigt givande samarbete där det finns ett driv från chefen.

Hur skapar din chef möjligheter för dig och dina kollegor?

- Jag känner mig väldigt priviligierad som valts ut att få gå en vidareutbildning till Integrationspedagog. Men jag upplever att alla ges möjligheten att få kliva fram och glänsa. Gruppen tar ett gemensamt ansvar bland annat genom att vi tar gemensamma beslut.

Vilka av dina personliga egenskaper är viktiga i din jobbvardag?

- Ömhet och värme. Att vara öppensinnad. Jag har en energi som jag riktar mot gruppen för att skapa glädje där.

Vilka yrkeskunskaper är viktiga i din jobbvardag?

-Personliga egenskaper som lugn och tydlighet för att kunna bemöta människor och bygga relationer.

Hur arbetar din verksamhet med kompetensutveckling?

- Det är mycket utbildningar här. Korta, långa, interna och externa. Vi har haft en del ändringar i organisationen och mycket ny personal så utbildningen har varit viktig.

Hur får ditt jobb dig att växa och utvecklas? Vilka möjligheter ser du att utvecklas i kommunen?

- Kommunen är som ett smörgåsbord av möjligheter. Jag nöjer mig inte med att stanna där jag är. I min värld kan alla bli någonting större. Att få högre lön är bara en drivkraft. Det är bara jag som person som kan sätta begränsningarna för min utveckling – och jag ser inga begränsningar.

Du tillhör den viktigaste arbetsgivaren i Söderhamn! Varför har du valt att jobba just i Söderhamns kommun?

- Jag har även jobbat hos en privat arbetsgivare men valde kommunen när jag fick ett erbjudande som var lockande för mig. Att ha en fast tjänst hos kommunen upplever jag som en trygghet.
 
Du har flyttat till Söderhamn. Hur ser du på Söderhamn?

- Jag kommer från Sandviken men flyttade till Söderhamn när jag fick jobb här. Min fru är uppvuxen i kommunen så det kändes helt rätt att bosätta sig här. Det finns enorma möjligheter att vara aktiv inom mina intresseområden som är jakt, fiske och motorsport. De stunder jag sitter i TV-soffan är lätträknade! Mina intressen har också gjort att jag fått kontakt med många människor och fått många nya vänner i Söderhamn. Dessutom ligger ju Söderhamn bra till geografiskt, det är lätt att resa både norrut och söderut.

Emil Gilberg

  • Yrke: Grupphemsassistent
  • Ålder: 23 år
  • Familj: Fru och hund!
  • Bor: I lägenhet, men vi letar ett hus där jag kan gå ut på tomten utan att alla ser vad jag gör!

Jobba i Söderhamn

Är du en engagerad och kreativ person? Vill du arbeta i en bred organisation med utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Söderhamns kommun! I ett jämlikt Söderhamn kan både människor och företag växa. Samverkan är nyckeln för att hålla medborgarens fokus och skapa bra verksamhet för dem vi är till för.

Vi är mer än 2300 medarbetare som tillsammans arbetar för att göra Söderhamn till en öppen och attraktiv skärgårdsstad som människor lever i, längtar efter och flyttar till.

VI ÄR SÖDERHAMN – välkommen att bli en av oss!

Intresseanmälan|          Sommarjobb

Leva i Söderhamn

Är du en engagerad och kreativ person? Vill du arbeta i en bred organisation med utvecklingsmöjligheter? Välkommen till Söderhamns kommun! I ett jämlikt Söderhamn kan både människor och företag växa.

Läs mer om att bo och leva i Söderhamn