Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Klart med nya chefer i kommunen

Nu är det klart vilka som blir kommunchef, ekonomichef och HR-chef i Söderhamns kommun, när nuvarande chefer går i pension.

Per Granath blir ny kommunchef

Per Granath blir ny kommunchef från den 1 september, efter en urvalsprocess med flera kvalificerade kandidater.

Per finns redan i Söderhamns kommun, sedan hösten 2016 är han förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen. Per är i grunden officer och personalvetare och har lång erfarenhet från ledande positioner inom Ericsson, Ovako och Sandvik

- Vi är glada och stolta att Per tackar ja till att bli vår nya kommunchef. Pers driv, engagemang och helhetssyn, tillsammans med hans erfarenhet från andra organisationer blir bra för Söderhamn framöver, säger Sven-Erik Lindestam, kommunstyrelsens ordförande.

- Jag känner glädje, inspiration och ödmjukhet inför mitt nya uppdrag. Det finns en positiv anda i Söderhamn, vilket man också kunde se i samband med SM veckan. Jag vill i min roll som kommunchef naturligtvis bidra till Söderhamns utveckling inom flera olika områden. Jag lämnar i höst rollen som förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen, men jag ser skola och utbildning som ett av de viktigaste redskapen för att skapa en bra framtid för Söderhamn, säger Per Granath

Erik Sunnert blir ny ekonomichef

Ny ekonomichef blir Erik Sunnert, som redan i maj blir tillförordnad i rollen som ekonomichef, när tidigare chef Carl-Göran Ericsson går på semester innan pension. Erik har varit controller i kommunstyrelseförvaltningen och är väl insatt i kommunens ekonomi och tillhörande processer.

- Erik valdes ut bland 13 sökande. Erik är den som bäst svarade mot de krav och förväntningar vi har på ekonomichefsrollen i Söderhamn. Jag är väldigt nöjd med att det är Erik som blir kommunens nya ekonomichef, säger Margareta Högberg, kommunchef.

Mikael Svensson blir ny HR-chef

Mikael Svensson blir Söderhamns kommuns nya HR-chef, från augusti 2017. Han efterträder Anders Fläckman som går i pension.

Rollen som HR-chef är inte ny för Mikael, han har lång erfarenhet av både operativa och strategiska lednings- och HR-frågor. Mikael kommer närmast från Folktandvården, Landstinget Dalarna, där han sedan 2008 arbetar som personalchef.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2017-05-29

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter