Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Köpmangatan

Centrumvärdens verksamhet blir permanent

Centrumvärden och arbetet med trygghet har gett goda resultat. Nu har kommunstyrelsen beslutat att permanenta centrumvärden. Kommunen utreder om även ordningsvakt i centrum kan finansieras permanent.

Mikael Larsson är centrumvärd.

- Det är bra att centrumvärden blir permanent. Nu har vi fortsatt goda möjligheter att uppfylla medborgarnas förväntningar om ett tryggt och trivsamt centrum där alla är välkomna, menar kommunens folkhälsosamordnare Marcus Häggström, som samordnar arbetet med trygghet i centrum.

Kommunens centrumverksamhet

Kommunstyrelsen beslutade 2013 att införa en centrumvärd, för att komma till rätta med öppet missbruk i centrum och otrygghet för både medborgare och personer som arbetar i området. 2015 förstärktes närvaron i centrum med två ordningsvakter som delade på en heltidstjänst på 100%.

2015 gjordes en återrapport som visade på positiva effekter tack vare centrumarbetet. Efter det har kommunen undersökt möjligheten till medfinansiering från centrumhandlarna, men det har inte gått att genomföra. Därför har kommunstyrelsen nu beslutat att permanenta verksamheten med stöd av kommunala medel.

Samverkan för trygghet i centrum

Centrumvärden och ordningsvakterna är en del av kommunens arbete inom ramen för samverkansavtalet med polisen. Tillsammans har vi antagit ett medborgarlöfte som verktyg för att arbeta för ökad trygghet i Söderhamn och mot droganvändning.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Granskad/Uppdaterad: 2017-02-27

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter