Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida
Beredskapsveckan 2017, 8-14 maj

Vad skulle du göra om din vardag vänds upp och ned?

Någon gång händer det - frågan är bara när. I dagarna skickas broschyren "Om krisen eller kriget kommer" till alla hushåll i Sverige. Syftet är att öka kunskapen hos befolkningen om bland annat hemberedskap.

Elen försvinner. Ingen vet hur länge.
Värmen försvinner. Det blir svårt att laga mat. Inget vatten i kranen. Bankomaterna fungerar inte. Mobilnäten och internet går ner.

Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. Därför kommer de allra flesta att behöva klara sig själva en tid. Sverige är ett modernt land. Men ett modernt land är också sårbart, det krävs inte mer än några dagars strömavbrott för att mycket av det vi tar för givet ska sluta fungera.

Broschyr "Om krisen eller kriget kommer"

Krisberedskapsveckan

Den nya broschyren "Om krisen eller kriget kommer" skickas ut i samband med den årliga Krisberedskapsveckan 28 maj-3 juni. Krisberedskapsveckan är en en årlig kampanj som MSB-Myndigheten för samhällsskydd och beredskap arrangerar tillsammans med bland andra kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser.
Ladda ner broschyrlänk till annan webbplats

Se till att du och dina nära klarar vardagen

Heidi Andersson - armbryteskan från ensamheten visar vad du behöver för din hemberedskap när det gäller kommunikation, värme, vatten och mat.

Hemberedskap med Heidi Andersson

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Det här gör kommunen

Trygg och säker
(Information vid kris, risker, mm, i Söderhamn)

Kommunens krisberedskap

Det här kan du göra själv

Din säkerhet
(Tips och checklistor)

MSB logotype

Granskad/Uppdaterad: 2018-06-18

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter