Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Begränsat öppethållande av entrédörrar på Norrtullskolan

Under tisdag förmiddag den 5 februari, gjorde rektorerna på Norrtullskolan Gunilla Nauwerck (åk F-6) och Åsa Jääger (åk 7-9) en polisanmälan mot en person. På inrådan av Polisen beslutades att endast hålla tre entredörrar öppna på Norrtullskolan. Dessa dörrar bemannas av skolpersonal.

Anledningen till åtgärderna är att medarbetare fick kännedom om att en person, som tidigare haft en praktikplats på skolan, uppträtt på ett sätt som känts oroande. Viktigt att poängtera är att det inte handlade om direkta hot mot vare sig skola eller person.

Beslutet om att minska antalet öppna entrédörrar togs för att ha bättre uppfattning om vilka som rör sig på Norrtullskolan.

Personen som uppträtt oroande är just nu omhändertagen av Polis.

Vi vet att en sådan här incident kan skapa rykten och osäkerhet. Därför har alla skolklasser fått muntlig information om varför dörrarna varit låsta. Föräldrar till elever på Norrtullskolan informeras i första hand via Unikum.

Uppdatering 16:10

Undervisning och skolverksamhet pågår precis som vanligt under onsdag 6 februari. Samma rutiner kring entrédörrarna gäller även under onsdagen.

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn

Kundtjänst och telefonväxel

Tel 0270-750 00
kundtjanst@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2019-02-05

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter