Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Fredag 13 januari

Saneringsarbetet trappas ner och övergår från aktiv sanering till sammanställning av saneringsarbetet hittills, inventering av spridning, rengöring av material, båtar och redskap.
 
Under fredagen finns 35 sanerare ute i Söderhamns skärgård för att ta reda på den klibbiga råtalloljan som bitit sig fast på kobbar och skär. Men i takt med vinterns intåg, med ökad isbeläggning, snö, kyla och blåst finns det flera skäl att dra ner på insatserna.
Dels försvinner råtalloljan i ismassor och blir ogreppbar och dels blir arbetsmiljöförhållandena  mycket besvärliga.
 
Lars Stål, projektledare för saneringsarbetet i Söderhamns skärgård, säger att saneringsarbetet avbryts redan i början av nästa vecka.
- Men vi behåller en beredskap så vi snabbt kan sätta in nödvändiga åtgärder om förhållandena ändras och saneringsbar olja dyker upp. Vi tänker också ha fem man igång på heltid med att inventera skärgården och därigenom ännu bättre kunna kartlägga var och i vilken omfattning saneringsinsatserna ska sättas in till våren.

Söderhamns kommun


826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
info@soderhamn.se

Granskad/Uppdaterad: 2012-11-20

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter