Söderhamns kommuns startsida Söderhamns kommuns startsida

Om soderhamn.se

Kommunens webbplats ger information till medborgare, besökare och andra intresserade. Webbplatsen sköts av webbsamordnaren samt förvaltningarnas informatörer och lokala webbredaktörer.

Post och e-post är allmän handling


Frågor, tips, idéer och synpunkter som kommer till kommunen via post och e-post är allmänna handlingar. Det innebär att innehållet är offentligt. Allmänhet och massmedia har rätt att ta del av innehållet, om inte brevet faller under sekretesslagstiftning.

Så hittar du på soderhamn.se

Bild som visar olika sökvägar
Alla har olika sätt att söka information på webben. Såhär kan du söka på soderhamn.se:

Snabblänkar A-Ö
A-Ö hittar du i toppmenyn. Här finns länkar i bokstavsordning till sidorna som finns på www.soderhamn.se.

Sökfunktion
Skriv in valfritt sökord och klicka på "OK", du får upp en lista med sidor som innehåller det valda ordet.

Huvudmeny
Huvudmenyn hjälper dig att hitta information inom olika delar av kommunens verksamhet. Informationen är ordnad efter intresseområden och inte primärt efter hur kommunen är organiserad. Inom ett område kan därför finnas information från flera olika förvaltningar.

Vänstermeny
När du gått in via huvudmenyn kan du klicka dig vidare inom ett område via länkarna i vänstermenyn.

Länkstig
Strax under huvudmenyn hittar du en länkstig. Den visar vilka länkar du har klickat på och vilken sida du befinner dig på. Genom att klicka i länkstigen kan du gå tillbaka i strukturen.

Genvägar
Rullistan "Genvägar" finns på startsidan. Där kommer du direkt till några av våra mest besökta sidor.

E-tjänster och blanketter
Rullistan "E-tjänster och blanketter" finns på startsidan. Där kommer du direkt till förvaltningarnas olika blankettarkiv.

Tillgänglighet

Vi driver ett ständigt förbättringsarbete för att kommunens information ska vara tillgänglig för alla. Vårt publiceringsverktyg Sitevision har inbyggt stöd som hjälper oss att följa tillgänglighetsriktlinjer. Vi jobbar också för att webbplatsen ska följa E-delegationens webbriktlinjer.

Talande webb

Den här webbplatsen använder tjänsten Talande Webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen.
Talande Webb är ett hjälpmedel som gör att webben talar. Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3, förstorar texten och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser. Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor, Mac och PC utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator. Talande Webb är gratis för dig som användare.

Så funkar Talande Webblänk till annan webbplats

Spara Talande Webb som ett bokmärkelänk till annan webbplats

Textstorlek

Du kan enkelt justera teckenstorlek under rubriken "Anpassa webbplatsen" i toppmenyn.

Du kan även öka textstorleken generellt i din webbläsare. Metoden varierar mellan olika webbläsare, men i de flesta finns kommandon för detta i Visa-menyn (View om programmet är på engelska).

Bilder

Foton och illustrationer är upphovsrättsligt skyddade. Du får inte använda bilder från denna webbplats i andra sammanhang. Undantag är vårt bildarkiv för media, där bilderna är fria för publicering i media.

Texter

Information och texter som finns publicerade på webbplatsen får citeras om källan anges tydligt, och informationen används i den omfattning som motiveras av ändamålet.

Utskrift


Om du väljer "Skriv ut" i din webbläsare skrivs sidan ut så som den ser ut på bildskärmen. Observera att många webbläsare är förinställda på att inte skriva ut bakgrundsbilder. Det kan göra att sidan ser lite annorlunda ut när den skrivs ut. För att utskriften ska bli precis likadan som det som visas på skärmen behöver du ställa in webbläsaren för att skriva ut bakgrundsbilder.

Teknik


Webbplatsen är skapad med webbpubliceringsverktyget Sitevision och bygger på webbstandarder. XHTML 1.0 används för att strukturera innehållet. CSS (Cascading Style Sheets, stilmallar) används för att kontrollera hur innehållet presenteras.

Program

För att kunna ta del av viss information på webbplatsen behöver du ha gratisprogrammet Acrobat Reader installerat på din dator. Hämta Acrobat Readerlänk till annan webbplats

Söderhamns kommun

826 80 Söderhamn
Tel 0270-750 00
Fax 0270-411 60
E-post

Ansvar

Kommunikationsenheten har övergripande ansvar för soderhamn.se.

Varje förvaltning ansvarar för sin verksamhets innehåll.

Granskad/Uppdaterad: 2017-01-04

Söderhamn - en kommun i Hälsingland: Bollnäslänk till annan webbplats, Hudiksvalllänk till annan webbplats, Ovanåkerlänk till annan webbplats, Ljusdallänk till annan webbplats, Nordanstiglänk till annan webbplats

Söderhamns kommun, 826 80 Söderhamn Tel 0270-750 00, Fax 0270-411 60, E-post - Ytterligare kontaktuppgifter