Arbetet igång i Aquarena – tänkt öppning till höstlovet

Bild

Aquarena, byggt 2005, hålls stängd på grund av pågående arbete. Där installeras en ny ventilationsanläggning och så plockas en uttjänt vattenrutschkanan bort. Ambitionen är att öppna badet igen vecka 44.

Nu jobbas det för fullt för att kunna öppna Aquarena i Söderhamns badhus igen. Ett nytt ventilationssystem ska komma på plats, samtidigt ska den blå åkattraktionen monteras ned. Ambitionen är att öppna vecka 44, lagom till höstlovet.

Badsugna barn och föräldrar som brukar njuta i Aquarena kan börja räkna ned. Förhoppningen är att det populära barnbadet ska kunna öppna igen lagom till vecka 44, då höstlovet startar.

- Det känns fint. Och under tiden är ju badet öppet precis som vanligt, säger kommunens fritidschef Niclas Brodin.

Bättre luft att vänta

Fram tills öppningen kommer det att råda febril verksamhet inne i stängda Aquarena, där två stora åtgärder ska utföras: dels så ska ny ventilation installeras och så ska den blå vattenrutschen plockas ned för skrotning. Landningsbassängen under den blå kanan kommer däremot att bli kvar och fyllas också framöver, att användas till exempel för simundervisning.

När det gäller ny ventilation, så kommer den helt nya anläggningen för Aqquarena att ta plats i ett tidigare förrådsutrymme intill badhuset. Ventilationsanläggningen byts inom kommunens EPC-projekt.

- Det kommer att bli bättre luftkvalité och så ska vi slippa fortsatta driftstopp i Aquarena, säger Tony Larsson, driftchef på Hällåsen.

Se mer här: Öppettider i badhusetlänk till annan webbplats

Man i badhus.

Tony Larsson, driftchef på Hällåsen, säger att luften ska bli bättre i Aquarena i och med att ny ventilation dras in.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 30 augusti 2019

Kundtjänst

Kundtjänst svarar på samtal till 0270 - 750 00.
Vi tar emot besök på Faxholmsgatan 3.

Hos kundtjänst finns en dator som du kan använda för att göra korta ärenden: söka information, fylla i kommunens formulär, använda våra e-tjänster och lämna eller rösta på e-förslag.

Kontakt Söderhamns kommun

Kundtjänst och telefonväxel
Telefon: 0270-750 00
E-post: kundtjanst@soderhamn.se

Postadress:
Söderhamns kommun
826 80 Söderhamn